Fondsenwerving via Metakids

De Galactosemie Vereniging Nederland heeft een samenwerking met Metakids voor de fondsenwerving, door samen op te trekken hebben we een groter bereik. De lopende staan op de website van Metakids, momenteel zamelen we geld in voor het internationale patiëntenregister van prof. dr. Rubio.

De stand is nu € 18.182,- (4 december 2018) waar we een doel hebben van € 30.000,-. Helpen jullie mee dit project gevuld te krijgen? Dit is link naar de actiepagina van Metakids

Het is belangrijk om bovenstaande link te gebruiken bij een storting, zo komt het bij onderzoek naar galactosemie terecht. Het is ook mogelijk om zelf een actie aan te maken, als je er niet uitkomt, neem even contact op secretaris@galactosemievereniging.nl

Onze samenwerking met Metakids is een feit

Onze samenwerking met Metakids is een feit, de eerste twee projecten staan online op de website van Metakids!

Als je ons wilt steunen kan dat natuurlijk, door een galactosemie project op de Metakids site te steunen.

Het eerste project is zelfs al gevuld, we vragen jullie aandacht om geld op te halen voor het patiëntenregister van prof. dr. Rubio, waar we de afgelopen jaren ook al geld voor hebben opgehaald. De stand is nu € 18.182,- waar we een doel hebben van € 30.000,-. Helpen jullie mee dit project gevuld te krijgen?

Dit is link naar de actiepagina van Metakids

 

Regiobijeenkomst Limburg 7 oktober

Op zondag 7 oktober vanaf 13.30uur is de regiobijeenkomst voor Limburg en omstreken, de locatie is in Tegelen. Deelname is gratis en ook toegankelijk voor niet-leden van GVN.

Aanmelden kan via secretaris@galactosemievereniging.nl

Laat even weten als je wilt komen, verdere info volgt dan via email.

Najaarsbijeenkomst 3 november, meld je nu aan!

Uitnodiging Najaarsbijeenkomst zaterdag 3 november 2018, Arnhem

Dit wordt niet zomaar een najaarsbijeenkomst maar één in een nieuw jasje! Op een prachtige locatie kun je je onderdompelen in een bomvol, afwisselend programma en natuurlijk weer gezellig bijpraten met oude en nieuwe leden onder het genot van lactosevrije hapjes en drankjes.

Wat maakt deze najaarsbijeenkomst zo bijzonder? We hebben de afgelopen jaren goed naar jullie geluisterd en geprobeerd zoveel mogelijk van jullie wensen mee te nemen in het nieuwe programma. Zo is/zijn er:

  • vier sessies over diverse actuele thema’s door professionele sprekers
  • een creatief kinderprogramma
  • een activiteit voor de tieners en jongvolwassenen
  • een locatie op loopafstand van het station
  • gratis toegang tot het Watermuseum

Voor wie?
De najaarsbijeenkomst is bedoeld voor galactosemiepatiënten van alle leeftijden en hun naaste familieleden. Ben je nog geen lid van onze vereniging? Geen probleem! Kom geheel vrijblijvend eens kijken en ervaar het warme of verfrissende bad (net waar je naar op zoek bent).

Aanmelden
We zijn ervan overtuigd dat dit voor iedereen een spetterende dag wordt, dus meld je zo snel mogelijk aan via DEZE LINK! Wil je wel komen, maar heb je geen vervoer, neem dan contact met op met de secretaris op secretaris@galactosemievereniging.nl

PROGRAMMA

10.00 uur Koffie met cake

10.30 uur Opening
Jeroen van Bruggen, voorzitter GVN

10.50 uur Update Medisch Comité
Karen ’t Hooft, GVN vertegenwoordiger Medisch Comité

11.00 uur Eerste ronde parallelsessies
1. Sessie Dieet
Liesbeth van der Ploeg (diëtist), Maastricht UMC+
2. Sessie Werk
Corry Berghuis en Saskia van Essen (job coaches), zorgaanbieder Amerpoort

12.30 uur Lunch en bezoek watermuseum

14.00 uur Algemene Ledenvergadering (ALV)
Bestuur GVN   De agenda voor de ALV kun je hier downloaden. De benodigde stukken/presentatie vind je op de besloten deel van de website (onder de kop LEDEN/Leden Algemeen) 

15.00 uur Tweede ronde parallelsessies
3. Sessie Financiën
Bart van der Stoep en Annick Schenkenberg van Mierop en Cristel Smit, sectie familierecht, Dirkzwager advocaten & notarissen N.V.
4. Sessie Fondsenwerving/ Metakids
Caroline Bronkhorst (relatiemanager) en Martine Huizenga (bestuurssecretaris), Metakids

16.30 uur Afsluiting en borrel

 

Creatief programma voor de kids
Kinderen zijn natuurlijk van harte welkom en worden door het Watermuseum getrakteerd op een superleuk en creatief programma. Ze gaan shampoo en toverdrank maken, spelen op de speelzolder en kunnen naar hartelust in het museum rondneuzen. Toezicht is geregeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

Waterproof activiteit voor tieners en jongvolwassenen
Naast inhoudelijke sessies voor de tieners en jongvolwassenen (denk bijvoorbeeld aan de sessie over WERK), is er ook een (ont)spannende activiteit: de escaperoom. Word opgesloten in een kamer en puzzel je naar buiten. Lukt het jou om tijdig te ontsnappen? De escaperoom is geschikt voor tieners en jongvolwassenen vanaf 13 jaar.

 

 

 

Het Watermuseum

Het Watermuseum is prachtig gelegen in het Sonsbeekpark op loopafstand van het station (Zijpendaalseweg 26-28, 6814 CL Arnhem). Het museum biedt allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. In het programma is voldoende ruimte om in het museum rond te kijken.

 

Eten en drinken
Het Watermuseum zorgt er de hele dag voor dat het ons aan niets ontbreekt. Zo krijgen we in het restaurant door de kok een heerlijke lactosevrije lunch voorgeschoteld en sluiten we de dag natuurlijk af met een gezellige borrel en lactosevrije hapjes.

Kledingactie
Ook dit jaar zamelen we weer oude kleding in bij de najaarsbijeenkomst. Begin dus vast met inzamelen bij familie, vrienden en buurtgenoten en laad je auto (of trein) vol met zakken! Hoe meer kleding, hoe meer geld we ophalen voor onderzoek naar galactosemie. Let op: zorg voor gemengde kledingzakken, dus sorteer niet uit op schoenen, handdoeken en kleding. Dan krijgen we namelijk een veel lagere prijs per kilo en dat zou zonde zijn.

Vragen en nadere informatie
Heb je nog vragen over de najaarsbijeenkomst, neem dan contact op met de secretaris op secretaris@galactosemievereniging.nl

Info over parkeren:

Parkeren: let op! Het museum beschikt over een zeer beperkt aantal gratis parkeerplaatsen. Na 350 meter (richting: centrum uit) begint de zone vrij parkeren. Parkeren kan zeker wel, hou rekening met een klein stukje lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot zaterdag 3 november 10.00 uur in Arnhem!

lotenverkoop Grote Clubactie

Update 04/12/2018: de lotenverkoop is gestopt, we hebben met zijn allen 371 loten verkocht met een opbrengst van € 890, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar! Iedereen die loten gekocht en verkocht heeft: super bedankt en succes met de trekking op 12 december!

 

 

 

 

——————————–

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Grote Clubactie om loten te gaan verkopen, de opbrengst gebruiken wij om onderzoek naar Galactosemie te kunnen financieren. In 2017 hebben we € 426,- opgehaald, dat willen we proberen te verdubbelen dit jaar! De start van de verkoop is op 15 september, zorg ervoor dat je tijdig familie en vrienden vraagt aangezien er ook veel andere verenigingen meedoen met de lotenverkoop.

De actiepagina kun je via deze link bekijken. (https://clubactie.nl/actie/GalactosemieVerenigingNederland)

Deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen en probeer loten te verkopen, ze kosten maar € 3 per stuk. Daarvan komt € 2,40 toe aan onze vereniging en dus voor onderzoek naar Galactosemie.

Er zijn veel prijzen te winnen met een hoofdprijs van € 100.000,-

Voor alle andere prijzen, zie deze pagina.

De trekking is op 12 december 2018. Veel succes met loten kopen en verkopen!

wandeltocht kuier van Brantgum 23 september

 

De kuier is inmiddels geweest, het is hele leuk middag geworden waar ondanks de regen veel mensen hebben meegelopen. Aan het einde van de middag werd de opbrengst bekend gemaakt, maar liefst € 1.750,- !!

 

 

 

 

 

 

Er is mooi filmpje gemaakt en een blog geschreven.

——————————————————————————————–

De jaarlijkse wandeltocht voor het goede doel in Brantgum, Friesland wordt dit jaar op 23 september gehouden. Het goededoel dit jaar is de Galactosemievereniging, wij zijn blij met dit .

Twee van onze leden wonen in de buurt van Brantgum, waardoor de link met galactosemie gelegd is.

In de Dokkumerkrant is een leuk artikel over de kuier geplaatst, zie deze link.

Zondag 23 september 2018: kuier fan Brantgum

Afstanden : 12,5, 25 en 40 km.

Er is een extra 5 km route speciaal voor Jens en zijn familie en vrienden, deze route gaat van Hantum naar Brantgum.

Starttijden : 12.5 km : tussen 09:30 en 11:00 uur
25 km : tussen 09:30 en 11:00 uur
40 km : tussen 08:00 en 09:00 uur

Kosten deelname: € 15, waarvan € 10 voor het goede doel en € 5 voor de organisatie

De start is bij het dorpshuis de Terpring te Brantgum.

Routes: langs paden en wegen tussen stad en wad in de mooie omgeving van Brantgum.
Meer info op: https://www.facebook.com/galactosemievereniging/

Opgeven via e-mail: kuierfanbrantgum@gmail.com

 

 

Onderzoek: Register voor patiënten met galactosemie

Onze samenwerking met Metakids is een feit, de eerste twee projecten staan online!

Het eerste project is zelfs al gevuld, we vragen jullie aandacht om geld op te halen voor het patientenregister van dr. Rubio, waar we de afgelopen jaren ook al geld voor hebben opgehaald. De stand is nu € 10.185,- waar we een doel hebben van € 30.000,-. Helpen jullie mee dit project gevuld te krijgen?

Dit is link naar de actiepagina van Metakids.

 

Galactosemie Vereniging en Metakids bundelen krachten

Op 10 juli 2018 is de samenwerkingsovereenkomst tussen GVN en Metakids ondertekend, waarmee we samen op gaan trekken om fondsen te werven voor onderzoek naar Galactosemie. Hieronder het persbericht over deze samenwerking.

 

Goed nieuws: Metakids en de Galactosemie Vereniging Nederland tekenden gisteren een samenwerkingsovereenkomst in de strijd tegen metabole ziekten. De krachtenbundeling geldt vooral voor fondsenwerving.

Metakids stelt onder meer haar actiewebsite beschikbaar voor de fondsenwerving voor onderzoek naar galactosemie. Deze middelen worden uit naam van beide stichtingen aan onderzoek toegekend. Metakidsdirecteur Nathalie Michielsens-Grasso vindt het een memorabel moment. “Wij geloven dat samenwerking cruciaal is om onze doelen te bereiken. We moedigen niet alleen artsen en onderzoekers aan om dit te doen, we doen het zelf ook. Door met de Galactosemie Vereniging de krachten te bundelen, maken we samen een vuist tegen alle metabole ziekten.”

Vanaf nu staan de onderzoeken waarvoor de Galactosemie Vereniging geld ophaalt, op de actiewebsite van Metakids. Via deze site wordt het voor iedereen gemakkelijker een actie te starten, te steunen of te delen, waarbij de opbrengst naar deze onderzoeken gaat. Ook is op de voet te volgen hoeveel geld er al is ingezameld.

Ook Jeroen van Bruggen, voorzitter van de Galactosemie Vereniging, is blij met de samenwerking: “Als patiëntenvereniging behartigen we de belangen van patiënten met galactosemie en faciliteren we onderling contact. Ook zamelen we met man en macht in voor onderzoek naar galactosemie, maar we kunnen dat minder professioneel dan Metakids. Door samen te werken maken we gebruik van elkaars sterke punten. Ons doel is namelijk hetzelfde, metabole ziekten behandelbaar maken.”

De Galactosemie Vereniging behartigt sinds 1995 de belangen van patiënten en families met galactosemie, een metabole ziekte die ervoor zorgt dat patiënten geen galactose (melk) kunnen omzetten; de patiënten kunnen allerlei ingrijpende gevolgen ervaren en bijvoorbeeld een ernstige ontwikkelingsachterstand oplopen. De ziekte is opgenomen in de hielpriktest bij pasgeborenen.

Samen steunen Metakids en de Galactosemie Vereniging nu twee onderzoeksprojecten van prof. dr. Estela Rubio (Maastricht UMC): een project voor de verdere ontwikkeling en analyse van een internationale database van het verloop van de ziekte; en een onderzoek naar galactosemie met behulp van zebravisjes. Beide organisaties vertrouwen erop dat de krachtenbundeling tot mooie resultaten zal leiden.